Headhunters - The Stick with the groove

Headhunters drumsticks logoDrum stokken, je kan er boeken vol over schrijven. Wat is de juiste drumstok? Wat is de perfecte lengte? De dikte? Welk hout soort? Maple? Oak? Of Hickory. Misschien vind je een 5B goed spelen, maar had die een fractie dikker gemogen, of langer, maar vaak zijn die er dan niet en kom je in een totaal ander model drumstok uit die ook andere eigenschappen heeft.

Zelf drum ik met Maple stokken van Headhunters, Stick with the groove! Waarom deze? Toen ik begon met drummen had ik les van The Drumdoktor, Jan Groenink, hij verkocht deze stokken en was er erg enthousiast over. De balans van de stokken, de filosofie sprak hem, en mij erg aan. Headhunters kenmerkt zich door ribbeltjes (grooves) in de stok, hierdoor heb je een goede grip, en weet je blindelings ook waar je je stok vast hebt.

Modellen Headhunters Drumstokken

Headhunters C Maple drumstokHeadhunters drumstokken hebben een paar verschillende modellen, model A, B en C, ieder model drumstok heeft z'n eigen kenmerken, model C is de meest gebruikte. Deze stok is van maple, dus erg licht en makkelijk speelbaar. Het leuke van headhunters is, is dat zij deze stok in verschillende diktes verkopen, namelijk C, CC en CCC. Het verschil in diktes zie je in onderstaande tabel:


Model Lengte Diameter
C 40,5cm 15,5mm
CC 40,5cm 16,5mm
CCC 40,5cm 17,5mm

Het verschil tussen de modellen is maar 1mm, maar dat is vaak het verschil tussen prima of perfect. Als ik naar andere merken van drumstokken kijk bijvoorbeeld Vater, Promark of Zildjian, dan tref je vaak een model dat je aanstaat qua lengte, tip enz, maar had het net een tikkeltje dikker gemogen, en dat is er dan vaak niet, of je komt in een andere stok uit, welke niet de eigenschappen meer heeft die je zocht. Zodoende speel ik zelf met CC, deze ligt mij lekker in de hand en is net een tikkeltje dikker dan C. Model B is qua lengte gelijk, alleen iets dikker en de shaft loopt steiler, wat zich vertaalt in een andere balans t.o.v. model C.


Model Lengte Diameter
B 40,5cm 16,5mm
BB 40,5cm 17mm
BBB 40,5cm 17,5mm

Headhunters B Maple drumstokEen plaatje van model B zie je hiernaast:


Heb je er vragen over, of wil je deze kopen, dan kan je me mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.